Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυτοκινητοβιομηχανίες: "Επιστρέφουν" στο Κογκρέσο

Την άμυνά τους φρόντισαν να χτίσουν οι "Τρεις Μεγάλοι" του Detroit, καθώς επιστρέφουν Πέμπτη και Παρασκευή ενώπιον του Κογκρέσου, με την ελπίδα ότι τελικά θα λάβουν το πακέτο στήριξης των 25 δισ. δολαρίων.

Αυτοκινητοβιομηχανίες: Επιστρέφουν στο Κογκρέσο
Την άμυνά τους φρόντισαν να χτίσουν οι "Τρεις Μεγάλοι" του Detroit, καθώς επιστρέφουν την Πέμπτη και την Παρασκευή ενώπιον του Κογκρέσου, με την ελπίδα ότι τελικά θα λάβουν το πακέτο στήριξης των 25 δισ. δολαρίων.

Σε αντίθεση, όμως, με την προηγούμενη φορά που είχαν ακρόαση στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου, οι επικεφαλής των Ford Motor, General Motors και Chrysler, αυτή τη φορά έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν διαφορετικούς ολοκληρωμένους φακέλους με τις προτάσεις τους.

Μετά τις συναντήσεις, προβλέπεται ότι το Κογκρέσο θα θέσει το όλο θέμα σε ψηφοφορία, πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα, δε, με το MarketWatch, κάθε μία εκ των αυτοκινητοβιομηχανιών θα προτείνει τα ακόλουθα:

--General Motors

Αναμένεται να προσφέρει την κάθετη μείωση του κόστους λειτουργίας στη Β. Αμερική, με πλέον πρόσφορο μέσο το κλείσιμο μονάδων αλλά και μέσω πώλησης ορισμένων brand names που διαθέτει.

--Ford Motors

Το γεγονός ότι δεν παρουσιάζει τόσο υψηλό πρόβλημα ρευστότητας όσο η G.M. προσφέρει στη Ford μεγαλύτερη ευχέρεια χειρισμών. Αναμένεται να προτείνει κάποιες συμβολικές χειρονομίες, όπως για παράδειγμα τη μείωση των αποδοχών του επικεφαλής, κ. Alan Mulally.

--Chrysler

Πιθανότατα ο όμιλος θα υποκύψει στις πιέσεις και θα αποδεχτεί το γεγονός ότι μπορεί να αποτελέσει στόχο εξαγοράς ή έστω την ανάγκη συγχώνευσης με κάποια από τις δύο άλλες εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v