Παρέμβαση Γκρίνσπαν, Σνόου για τα Αμοιβαία

Την παραδειγματική τιμωρία όσων κρίνονται ”ένοχοι” για οικονομικές παρατυπίες στον κλάδο των Αμοιβαίων Κεφαλαίων ζήτησαν σήμερα από το Κογκρέσο ο πρόεδρος της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζον Σνόου.

Παρέμβαση Γκρίνσπαν, Σνόου για τα Αμοιβαία
Την παραδειγματική τιμωρία όσων κρίνονται ”ένοχοι” για οικονομικά εγκλήματα στον κλάδο των Αμοιβαίων Κεφαλαίων ζήτησαν σήμερα από το Κογκρέσο ο πρόεδρος της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζον Σνόου.

Ειδικότερα, με επιστολή τους προς την Επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Κογκρέσου, τόσο ο Σερ Άλαν όσο και ο Τζον Σνόου, ζητούν από το Κογκρέσο να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο που έχει ως στόχο τον περιορισμό των σκανδάλων στον κλάδο των Αμοιβαίων Κεφαλαίων και προβλέπει τη διαμόρφωση ρυθμιστικού πλαίσίου γαι τις προμήθειες, αλλά και παρέχει το δικαίωμα πρόσβασης των αρχών σε στοιχεία.

Στην επιστολή τους επικροτούν τις προσπάθειες ενίσχυσης και προστασίας της εμπιστοσύνης στον κλάδο των Α/Κ, αλλά και τις προσπάθειες να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους παραβάτες των κανονισμών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το νομοσχέδιο, το οποίο εισηγήθηκε ο πρόεδος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων, Richard Baker, αναμένεται να ψηφιστεί αύριο (Τετάρτη) ύστερα από τις εκτεταμένες έρευνες των αρχών που οδήγησαν στην απομάκρυνση 40 ατόμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v