ΜΜΟ2: Κέρδη στο α΄ εξάμηνο μετά από μια διετία

Τα πρώτα της κέρδη μετά από δύο χρόνια κατέγραψε στο α΄ εξάμηνο χρήσης της η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας, MMO2. Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο CEO για την πορεία των μεγεθών της εταιρίας μέχρι το τέλος του έτους.

ΜΜΟ2: Κέρδη στο α΄ εξάμηνο μετά από μια διετία
Tα πρώτα της κέρδη μετά την απόσχισή της από την British Telecom πριν από δύο χρόνια ανακοίνωσε η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στη Βρετανία, MMΟ2, για το α΄ εξάμηνο χρήσης, χάρη στην αύξηση της συνδρομητικής της βάσης.

Στην ενίσχυση των κερδών της, όμως, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η μείωση των τελών που χρεώνει η εταιρία τους συνδρομητές της για τα γραπτά μηνύματα.

Αναλυτικά, τα κέρδη μετά από φόρους της MMΟ2 ανήλθαν στα 23 εκατ. στερλίνες ή στις 0,3 πένες ανά μετοχή στο α΄ εξάμηνο χρήσης που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι ζημιών 277 εκατ. στερλινών ή 3,2 πενών ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αναλυτές προέβλεπαν τη διαμόρφωση των κερδών της στα 56 εκατ. στερλίνες.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν την ίδια στιγμή κατά 21% αγγίζοντας τα 2,68 δισ. στερλίνες, έναντι των 2,67 δισ. στερλινών των προβλέψεων των ειδημόνων. Τα EBITDA σημείωσαν αύξηση 60% φτάνοντας στα 621 εκατ. στερλίνες έναντι 605 εκατ. στερλινών των προβλέψεων των αναλυτών.

Αισιόδοξος ότι θα επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για το σύνολο του έτους εμφανίστηκε ο CEO της εταιρίας, Peter Erskine. Ας σημειωθεί ότι η μετοχή της MMO2 έχει καταγράψει εφέτος την πέμπτη καλύτερη απόδοση ανάμεσα στους τίτλους που συμμετέχουν στον FTSE 100.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v