RWE: Άνοδος κερδών σε τρίμηνο- πτώση σε 9μηνο

Αύξηση κατά 26,1% εμφάνισαν τα κέρδη της γερμανικής RWE στο γ΄ τρίμηνο, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Ωστόσο, σε επίπεδο εννεαμήνου η κερδοφορία συρρικνώθηκε λόγω κυρίως των αυξημένων φόρων και των αποσβέσεων του goodwill.

RWE: Άνοδος κερδών σε τρίμηνο- πτώση σε 9μηνο
Κατά 26,1% υψηλότερα ανακοινώθηκαν τα κέρδη της RWE και διαμορφώθηκαν στα 111 εκατ. ευρώ. από 88 εκατ., το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ωστόσο, στο εννεάμηνο του έτους ο γερμανικός όμιλος εταιριών που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας, παρουσίασε συρρίκνωση της κερδοφορίας του.

Αναλυτικότερα, τα κέρδη του διαμορφώθηκαν στα 732 εκατ. ευρώ, έναντι 906 εκατ. ευρώ, στο εννεάμηνο του 2002, λόγω κυρίως αυξημένων φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας, αυξημένων αποσβέσεων υπεραξίας (amortization of goodwill).

Παράλληλα, οι ενοποιημένες πωλήσεις της RWE διαμορφώθηκαν στα 9,5 δισ. ευρώ, 6,8% χαμηλότερα από τα 10,19 δισ. ευρώ, πέρσι. Επίσης, σε επίπεδο εννεαμήνου, οι ενοποιημένες πωλήσεις της εταιρίας άγγιξαν τα 31,93 δισ. ευρώ, 9,7% χαμηλότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όσον αφορά την εξέλιξη της κερδοφορίας της, η εταιρία εκτιμά πως ο διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης σε λειτουργικό επίπεδο για το 2003 θα διατηρηθεί ύστερα και από την επιτυχή ενσωμάτωση στις λειτουργίες του ομίλου των προσφάτων εξαγορασμένων μονάδων (Innogy, American Water Works κ.α.).

Ωστόσο η επιδείνωση των αποτελεσμάτων των μη-βασικών δραστηριοτήτων της RWE (κατά κύριο λόγο της εταιρίας Heidelberger Druckmaschinen) εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v