Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Στον αέρα" η μοχλευμένη εξαγορά της BCE

Η εξαγορά της καναδέζικης εταιρίας τηλεφωνίας BCE προς 42 δισ. δολ. τίθεται εν αμφιβόλω, αφού η εταιρία προειδοποίησε ότι ενδεχομένως να μην ανταποκρίνεται πλέον στους όρους της συμφωνίας.

Στον αέρα η μοχλευμένη εξαγορά της BCE
Η εξαγορά της καναδέζικης εταιρίας τηλεφωνίας BCE προς 42 δισ. δολάρια, που εάν επιτύχει θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μοχλευμένη εξαγορά στην ιστορία, τίθεται εν αμφιβόλω, αφού η εταιρία προειδοποίησε ότι ενδεχομένως να μην ανταποκρίνεται πλέον στους όρους της συμφωνίας.

Η BCE, μητρική της Bell Canada, ανακοίνωσε ότι η αποτίμηση του λογιστικού οίκου KPMG είναι ότι με τις τρέχουσες συνθήκες που υπάρχουν στην αγορά και με τον όγκο των δανείων που θα χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτηθεί η συμφωνία, δεν είναι σε θέση να δηλώσει ότι η εξαγορά θα είναι βιώσιμη. Η εκτίμηση του οίκου είναι βασική προϋπόθεση για να κλείσει το deal.

Από πέρσι που άρχισε η κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς στεγαστικής πίστης, έχουν ακυρωθεί συμφωνίες buyouts αξίας τουλάχιστον 55 δισ. δολ., όπως η εξαγορά της SLM (εταιρίας στεγαστικών δανείων γνωστής ως Sallie Mae) και η Penn National Gaming Inc.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v