Την πλάτη της Toyota βλέπει η Ford

Τον τίτλο της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως απέσπασε η Toyota Motor από τη Ford Motor στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, καθώς οι πωλήσεις της ξεπέρασαν αυτές της Ford κατά 166.000 οχήματα.

Την πλάτη της Toyota βλέπει η Ford
Η Toyota Motor έλαβε τον τίτλο της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως στο τρίτο τρίμηνο, θέση που μέχρι πρότινος κατείχε η Ford Motor, καθώς οι πωλήσεις της στη διάρκεια της περιόδου υπερέβησαν αυτές της αμερικανικής ανταγωνιστικής.

Ωστόσο, η Ford Motor κατέχει ακόμη τη δεύτερη θέση, συγκριτικά με τις πωλήσεις από την αρχή του έτους. Αναλυτές του κλάδου από την πλευρά τους προειδοποιούν ότι η αρνητική προειδοποίηση της Ford για το τέταρτο τρίμηνο, μπορεί να καταστήσει δυνατό η Toyota να αποκτήσει τον τίτλο για το 2003.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν με τα αποτελέσματα της Toyota, οι πωλήσεις της στο τρίτο τρίμηνο παγκοσμίως ανήλθαν στα 1,576 εκατ. οχήματα, ενώ η Ford πούλησε 1,410 εκατ. οχήματα.

Όσον αφορά στο εννεάμηνο, η Ford κατέχει τη δεύτερη θέση με πωλήσεις 4,844 εκατ. οχημάτων έναντι 4,814 εκατ. της Toyota. Ωστόσο, και οι δύο βλέπουν ”την πλάτη” της General Motors, καθώς οι πωλήσεις της αγγίζουν τα 6,4 εκατ. οχήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v