Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το στοίχημα των 37 δισ. δολαρίων του Buffett!

Ο κ. Warren Buffett, θεωρούμενος ένας από τους πλέον επιτυχημένους αλλά και προσεκτικούς επενδυτές, στοιχηματίζει 37 δισ. ότι ο S&P 500 δεν θα βρίσκεται χαμηλότερα το 2019 και 20 χρόνια αργότερα απ' ό,τι είναι σήμερα!

Το στοίχημα των 37 δισ. δολαρίων του Buffett!
Ο κ. Warren Buffett, θεωρούμενος ένας από τους πλέον επιτυχημένους αλλά και προσεκτικούς επενδυτές, στοιχηματίζει 37 δισ. δολάρια ότι ο S&P 500 αλλά και άλλοι δείκτες δεν θα βρίσκονται χαμηλότερα το 2019 και 20 χρόνια αργότερα!

Βέβαια ο κ. Buffett "παίζει" εκ του ασφαλούς καθώς θα κληθεί να "πληρώσει" το στοίχημα όταν περάσει η περίοδος ωρίμανσής του, δηλαδή το 2039, κάτι το οποίο μάλλον θεωρείται απίθανο.

Γιατί όμως ένας τόσο "προσεκτικός" επενδυτής δέχεται να βάλει ένα τέτοιο στοίχημα. Ίσως γιατί γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία των αγορών. Σύμφωνα με στοιχεία της Crestmont Research, υπήρξαν 10 περίοδοι των 15 ετών όπου ο S&P 500 "έκλεισε" σε αρνητικό και σε χαμηλότερο επίπεδο.

Οι έξι από αυτές ήταν μετά τη Μεγάλη Ύφεση και ως εκ τούτου μάλλον η πορεία του δείκτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φυσιολογική. Όσο για το στοίχημα του κ. Buffett, το οποίο, όμως δεν εξαναγκάζει την Berkshire Hathaway να αναλάβει κάποιες εγγυήσεις, μάλλον είναι εκ των πραγμάτων εξασφαλισμένο να επιτύχει!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v