Barclays: ”Φλερτ” με 3 αμερικανικές τράπεζες

Tρεις αμερικανικές τράπεζες φέρονται να είναι στόχος εξαγοράς της βρετανικής Barclays, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας ”Independent”, την ίδια ώρα που εδώ και καιρό γινόταν λόγος ότι και η ίδια η τράπεζα αποτελούσε εν αντιθέσει στόχο επεκτατικής κίνησης μεγάλου αμερικανικού χρηματοπιστωτικού οργανισμού.

Barclays: ”Φλερτ” με 3 αμερικανικές τράπεζες
Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Barclays μετά από δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας ”Independent”, που αναφέρει ότι η τράπεζα ”φλερτάρει” με τις αμερικανικές Sovereign Bancorp, North Fork και GreenPoint Financial.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι εδώ και καιρό η βρετανική τράπεζα υποτίθεται ότι βρισκόταν στο στόχαστρο των επεκτατικών κινήσεων μεγάλου χρηματοπιστωτικού οργανισμού των ΗΠΑ. Τα σενάρια αυτά όμως υποχώρησαν, όταν η Bank of America εξαγόρασε τη FleetBoston Financial.

H Royal Bank of Scotland, ανταγωνίστρια της Barclays, έχει εδώ και καιρό δηλώσει ότι ενδιαφέρεται να εξαγοράσει έναν Αμερικανό ”παίκτη” του χώρου, με επικρατέστερο υποψήφιο τη Sovereign, όπως εκτιμούν αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v