Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

J.C.Trichet: Πιθανή μείωση επιτοκίων στις 4/12

Η διοίκηση της ΕΚΤ επιβεβαίωσε ότι  είναι πάρα πολύ πιθανό να αποφασιστεί νέα μείωση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, αλλά διασκέδασε τις ελπίδες των αγορών για πολύ μεγάλη μείωση, της τάξης των 75 μονάδων βάσης.

J.C.Trichet: Πιθανή μείωση επιτοκίων στις 4/12
Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε "κρίσιμο σημείο καμπής" και θα χρειαστεί συντονισμένη παγκόσμια δράση για να συγκρατηθεί η διεθνής οικονομικής διολίσθησης, δήλωσε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας στο ευρωπαϊκό τραπεζικό συνέδριο, European Banking Congress, ο κ. Jean-Claude Trichet τόνισε ότι πρέπει να αυξηθεί η διαφάνεια στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι η ΕΚΤ είναι πιθανόν να μειώσει τα επιτόκια στην τακτική συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου. "Δεν αποκλείσαμε την προοπτική μείωσης των επιτοκίων", δήλωσε ο κ. Trichet.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η ΕΚΤ θα μειώσει το κόστος δανεισμού κατά τουλάχιστον 75 μονάδες βάσης.

Ο κεντρικός τραπεζίτης έκανε τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια του European Banking Congress, υποδηλώνοντας τις προθέσεις της ΕΚΤ να συνεχίσει να συμβάλλει στην εκτόνωση της κρίσης, με περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων, αν χρειαστεί, αλλά τηρώντας την αυστηρή, συγκριτικά με άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες, πολιτική του ευρωπαϊκού ρυθμιστή.

Πιο ευθαρσώς, ο κ. Yves Merch δήλωσε ότι οι αγορές δεν θα πρέπει να περιμένουν μείωση επιτοκίων μεγαλύτερη της μισής ποσοστιαίας μονάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v