Ahold: Εκδίδει νέες μετοχές ύψους 2,5 δισ. ευρώ

Τη διανομή νέων μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους ύψους 2,5 δισ. ευρώ και την πώληση περιουσιακών της στοιχείων 2,5 δισ. ευρώ σχεδιάζει η ολλανδική αλυσίδα supermarkets Ahold, σε μια προσπάθεια να μειώσει το υπέρογκο χρέος της το οποίο αγγίζει τα 11 δισ. ευρώ.

Ahold: Εκδίδει νέες μετοχές ύψους 2,5 δισ. ευρώ
Τη διανομή νέων μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους της, συνολικής αξίας 2,5 δισ. ευρώ σχεδιάζει η ολλανδική αλυσίδα soupermarket, Ahold, σε μια προσπάθεια να μειώσει το υπέρογκο χρέος της, που αγγίζει τα 11 δισ. ευρώ περίπου.

Ο CEO της εταιρίας, Anders Moberg που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές Σεπτεμβρίου έχει θέσει στόχο να αναβαθμιστεί παράλληλα και η πιστοληπτική ικανότητα της Ahold.

Στο μεταξύ ο ολλανδικός όμιλος προγραμματίζει και την πώληση περιουσιακών στοιχείων, αξίας 2,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2005. Η Ahold ανακοίνωσε ότι κατά το α΄ εξάμηνο του έτους τα κέρδη της ανήλθαν στα 60 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 142 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πάντως ότι η Ahold είχε παρουσιάσει πλασματικά τα κέρδη της κατά 970 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών. Η εξέλιξη των λογιστικών αλχημειών της είχε σαν αποτέλεσμα να κλονιστεί η εμπιστοσύνη πολλών επενδυτών αλλά και να υποβαθμιστεί η πιστοληπτική της ικανότητα από διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v