Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GM: Ο βραχίονας GMAC μετατράπηκε σε τράπεζα

Ο χρηματοοικονομικός βραχίονας της General Motors, η GMAC Financial Services, ανακοίνωσε ότι έκανε αίτηση να μετατραπεί σε τράπεζα-εταιρία, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στο πρόγραμμα διάσωσης 700 δισ. δολαρίων.

GM: Ο βραχίονας GMAC μετατράπηκε σε τράπεζα
Ο χρηματοοικονομικός βραχίονας της General Motors, η GMAC Financial Services, ανακοίνωσε ότι έκανε αίτηση να μετατραπεί σε τράπεζα-εταιρία, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στο πρόγραμμα διάσωσης 700 δισ. δολαρίων του υπουργείου Oικονομικών.

Αποκτώντας το καθεστώς της τράπεζας, η GMAC ανακοίνωσε ότι θα είναι "πιο ευέλικτος και σταθερός πάροχος δανείων αγοράς αυτοκινήτων και στεγαστικών δανείων προς καταναλωτές κι επιχειρήσεις" κι επίσης θα έχει αυξημένες δυνατότητες για χρηματοδότηση και πρόσβαση σε κεφάλαια.

Επιπλέον, ο βραχίονας της G.M. ανακοίνωσε πρόγραμμα ανταλλαγής χρέους είτε για ρευστό είτε για νέα χρεόγραφα, που ενδεχομένως να προσφέρει στους κατόχους ομολόγων μερίδιο σε θυγατρικές του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας, οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ έκαναν έκκληση χρηματοδότησης από την αμερικανική κυβέρνηση, αλλά η αμερικανική Γερουσία εμφανίζεται αρνητική στο αίτημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v