Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περισσότερες από 26.000 απολύσεις στη Βρετανία

Την περικοπή άνω των 26.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζουν μεγάλες βρετανικές εταιρίες, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα κόστη τους προκειμένου να "θωρακιστούν" έναντι της ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Περισσότερες από 26.000 απολύσεις στη Βρετανία
Την περικοπή άνω των 26.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζουν μεγάλες βρετανικές εταιρίες, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα κόστη τους προκειμένου να "θωρακιστούν" έναντι της ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Σε σχετικό του δημοσίευμα, το "Thomson Financial  News", αναφέρεται ενδεικτικά σε εννέα μεγάλες βρετανικές εταιρίες, οι οποίες, από τις 31 Σεπτεμβρίου, έχουν ανακοινώσει τις εξής περικοπές θέσεων εργασίας:

* AstraZeneca

Η αγγλοσουηδική φαρμακευτική AstraZeneca ανακοίνωσε στις 20 Νοεμβρίου ότι σχεδιάζει να περικόψει 1.400 θέσεις εργασίας και να προχωρήσει στο κλείσιμο τριών μονάδων της στην Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό και τις πιέσεις από τα κόστη.

* British Telecom


Ο όμιλος ανακοίνωσε στις 13 Νοεμβρίου ότι θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά περίπου 10.000 άτομα, ενώ σχεδιάζει να περιορίσει και το κόστος του συνταξιοδοτικού προγράμματός της.

* Daily Mail & General Trust

Η εκδοτική εταιρία γνωστοποίησε στις 20 Νοεμβρίου ότι περίπου 400 άτομα είχαν ήδη αποχωρήσει, ή ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το τμήμα του Northcliffe, δηλαδή περίπου το ήμισυ του στόχου των περικοπών θέσεων που έχουν προγραμματιστεί.

* GKN Holdings

Η αεροδιαστημική και αμυντική εταιρία ανακοίνωσε στις 20 Οκτωβρίου ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 1.400 άτομα, θα προχωρήσει σε κλείσιμο εργοστασιακών μονάδων, ενώ θα προωθήσει την εποχιακή εργασία.

* GlaxoSmithKline

Η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία του κόσμου ανακοίνωσε στις 11 Νοεμβρίου ότι σχεδιάζει να κλείσει τη βρετανική της μονάδα στο Dartford μέχρι το 2013, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση 620 εργαζομένων.

* ITV

Η ITV ανακοίνωσε στις 30 Σεπτεμβρίου ότι θα περικόψει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας, περιλαμβανομένων 430 θέσεων από την τοπική ειδησεογραφική μονάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος περιορισμού του κόστους της.

* Rolls Royce

Η εταιρία γνωστοποίησε στις 20 Νοεμβρίου ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 1.500 - 2.000 άτομα, ή το 4% του εργατικού δυναμικού της, σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2009, στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί στην επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και στις καθυστερήσεις που επιφέρει αυτή στα projects.

* Virgin Media

Ο operator καλωδιακής τηλεόρασης ανακοίνωσε τη μείωση του προσωπικού της κατά περίπου 2.200 άτομα μέχρι το 2012, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσής της με στόχο τη βελτίωση των ταμειακών ροών της.

* Wolseley

Στις 18 Νοεμβρίου η εταιρία ανακοίνωσε ότι μείωσε το προσωπικό της κατά 5.000 άτομα το α’ τρίμηνο της χρήσης της και ότι θα προχωρήσει σε άλλες 2.300 περικοπές θέσεων, κυρίως στη Βρετανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v