Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Παραμένει κλειστή η αγορά - Μείωση φόρων

Διακοπή διαπραγματεύσεων και για τους δύο βασικούς δείκτες της ρωσικής αγοράς Micex και RTS, οι οποίοι βρέθηκαν σε κλοιό ισχυρών πιέσεων. Μείωση φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις.

Ρωσία: Παραμένει κλειστή η αγορά - Μείωση φόρων
Παραμένει κλειστή η αγορά της Ρωσίας, με διακοπή διαπραγματεύσεων και για τον δείκτη RTS, ο οποίος έφθασε να υποχωρεί έως και 7,11%, με τις ισχυρότερες πιέσεις να ασκούνται στους κλαδικούς δείκτες μετάλλων (-9,03%) και πετρελαίου (-7,05%). Κλειστός παραμένει και ο δείκτης Micex, ο οποίος στην έναρξη -το πρωί- των διαπραγματεύσεων σημείωσε πτώση υψηλότερη του 7%.

Η ρωσική κυβέρνηση, πάντως, εξακολουθεί την προσπάθεια διάσωσης οικονομίας και επενδύσεων, με τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Vladimir Putin να ανακοινώνει μείωση φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις.

Από την 1η Ιανουαρίου 2009 ο βασικός φορολογικός συντελεστής για τα κέρδη των επιχειρήσεων υποχωρεί στο 20% από 24% που είναι σήμερα, με αποτέλεσμα "κέρδος" ύψους 400 δισ. ρουβλιών (15 δισ. δολαρίων).

"Τα χρήματα αυτά θα "δουλέψουν" για λογαριασμό της οικονομίας", δήλωσε ο κ. Putin. Για, δε, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο φορολογικός συντελεστής θα μειωθεί στο 5% από 15% που είναι σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v