Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Κοντά σε συμφωνία με ΔΝΤ για νέο δάνειο

Η Τουρκία βρίσκεται κοντά στη σύναψη συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από το οποίο ενδέχεται να λάβει δάνειο ύψους 20-40 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τουρκία: Κοντά σε συμφωνία με ΔΝΤ για νέο δάνειο
Η Τουρκία βρίσκεται κοντά στη σύναψη συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από το οποίο ενδέχεται να λάβει δάνειο ύψους 20 - 40 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις οποίες επικαλείται η τουρκική εφημερίδα "Radikal", όπως μεταδίδει το Thomson Financial News.

"Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Οι όροι έχουν σχεδόν συμφωνηθεί. Δεν απομένουν πολλά προβλήματα. Θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία ανά πάσα στιγμή", φέρεται να δήλωσε ο κ. Ερντογάν στην κεντρική εκτελεστική ομάδα του κόμματός του (ΑΚΡ), σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Ντομινίκ Στρος Καν, είχε δηλώσει το σαββατοκύριακο πως το Ταμείο δεν είχε καταλήξει ακόμα σε συμφωνία για τη χορήγηση νέου δανείου στην Τουρκία, ωστόσο μια συμφωνία βρισκόταν κοντά.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη συμφωνία Τουρκίας - ΔΝΤ, ύψους 10 δισ. δολαρίων, έληξε τον Μάιο και η τουρκική κυβέρνηση δεχόταν έντονες πιέσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας για τη σύναψη νέας συμφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v