Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κρίση "διαβρώνει" και τον κλάδο τεχνολογίας

Η παγκόσμια οικονομική ύφεση ακουμπά και τις εταιρείας υψηλής τεχνολογίας. Νέα θύματα της κρίσης, οι δύο κολοσσοί στην κατασκευή Η/Υ, Hewlett-Packard και Dell, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Η κρίση διαβρώνει και τον κλάδο τεχνολογίας
Η είσοδος της παγκόσμιας οικονομίας σε φάση ύφεσης, οι ανακοινώσεις για χαμηλότερες λιανικές πωλήσεις από τις εταιρείες τεχνολογίας και η προειδοποίηση της Intel για μειωμένα έσοδα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, αναγκάζουν τους αναλυτές να μειώσουν τις προσδοκίες τους για τα κέρδη και τις πωλήσεις ολόκληρου του κλάδου.

Το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας ήρθαν να επιτείνουν οι ανακοινώσεις των δύο μεγαλύτερων κατασκευαστών προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο, Hewlett-Packard και Dell.

Συγκεκριμένα, οι δύο κολοσσοί αναμένεται να δοκιμάσουν επιβράδυνση στον κύκλο εργασιών τους το 2009, καθώς η κρίση που περνά και στον τεχνολογικό κλάδο θα τους αναγκάσει να μειώσουν τις τιμές, άρα και τα περιθώρια κέρδους, για να αντεπεξέλθουν στη μειωμένη ζήτηση, εκτιμούν αναλυτές της Citibank και της Deutsche Bank.

Οι ίδιοι αναλυτές κάνουν λόγο για μείωση των πωλήσεων Η/Υ κατά 5%-10% το 2009 και επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης κατά περίπου 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v