Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Απολύει 10.000 εργαζόμενους διεθνώς (WSJ)

Η Citigroup εφαρμόζει πρόγραμμα δραστικών απολύσεων (10.000 θέσεις εργασίας τουλάχιστον διεθνώς), ενώ παράλληλα προανήγγειλε μεγάλη αύξηση στα επιτόκια πιστωτικών καρτών  σύμφωνα με την WSJ.

Citi: Απολύει 10.000 εργαζόμενους διεθνώς (WSJ)
Η Citigroup έχει ξεκινήσει την εφαρμογή προγράμματος δραστικών απολύσεων και αναμένεται να μειώσει τις θέσεις εργασίας κατά 10.000 τουλάχιστον στον πλανήτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ.

Μια ημέρα μετά την διολίσθηση της τιμής της μετοχής κάτω από τα 10 δολάρια για πρώτη φορά από το 1990, ο διευθύνων σύμβουλος Vikram Pandit παρήγγειλε στους διευθυντές των τμημάτων να μειώσουν κάθετα τον μισθοδοτικό προϋπολογισμό τους, κατά 25% τουλάχιστον, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall street Journal. Ο στόχος των διευθυντών, θα είναι να απολύσουν τους ακριβοπληρωμένους traders και τραπεζίτες.
 
Παράλληλα, η Citi φέρεται να ενημέρωσε ορισμένους κατόχους πιστωτικών καρτών της, ότι τα επιτόκια των καρτών θα αυξηθούν κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τρίτο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, τα κορυφαία στελέχη της Citigroup αγόρασαν μεγάλα πακέτα μετοχών της εταιρίας την Πέμπτη, όταν η μετοχή διολίσθησε σε χαμηλά δεκαετίας (στα 9,45 δολάρια στο κλείσιμο.)

Ο διευθύνοντας σύμβουλος Vikram Pandit αγόρασε σχεδόν 750.000 κοινές μετοχές σε τιμή μεταξύ 8,92 δολ. και 9,45 δολ., σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Επιπλέον, ο επικεφαλής της ομάδας θεσμικών επενδυτών του οίκου, εξαγόρασε 250.000 μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v