Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο B. Bernanke βλέπει «δειλές» ενδείξεις βελτίωσης

Υπάρχουν κάποιες φευγαλέες ενδείξεις βελτίωσης στις αγορές πιστώσεων, αλλά είναι σαφές ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία επιμένουν, δήλωσε ο B.Bernanke κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Φρανκφούρτη.

Ο B. Bernanke βλέπει «δειλές» ενδείξεις βελτίωσης
Υπάρχουν κάποιες φευγαλέες ενδείξεις βελτίωσης στις αγορές πιστώσεων, αλλά η μεταβλητότητα που επικρατεί στην αγορά και τα στατιστικά στοιχεία για τις οικονομικές συνθήκες, καθιστούν σαφές ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διεθνής οικονομία επιμένουν, δήλωσε ο διοικητής της Federal Reserve, Ben Bernanke.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Φρανκφούρτη, ο κ. Bernanke χαιρέτισε τους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί με τον διοικητή της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet και άλλους κεντρικούς τραπεζίτες.

Η σύνοδος στην Φρανκφούρτη πραγματοποιείται στο πλαίσιο προετοιμασίας της συνόδου κορυφής της G20 στην Ουάσιγκτον το σαββατοκύριακο.

Τόνισε ότι οι ρυθμιστές της πιστωτικής πολιτικής θα παραμείνουν σε άμεση επαφή και έτοιμοι να αναλάβουν επιπλέον δράση, εάν επιδεινωθούν περαιτέρω οι συνθήκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v