Fiat: Ραγδαία η μείωση των ζημιών γ΄ τριμήνου

Ραγδαία μείωση κατέγραψαν οι ζημιές της Fiat στο γ΄ τρίμηνο, καθώς η Νο1 αυτοκινητοβιομηχανία της Ιταλίας ευνοήθηκε από τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων της αλλά και από την πώληση της μονάδος αεροδιαστημικής της. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Fiat: Ραγδαία η μείωση των ζημιών γ΄ τριμήνου
Σημαντική μείωση κατέγραψαν οι ζημιές της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιταλίας, Fiat, στο γ΄ τρίμηνο, χάρη στα νέα μοντέλα αυτοκινήτων της όπως το Panda αλλά και λόγω της πώλησης της μονάδος αεροδιαστημικής της, Fiat Avio.

Αναλυτικά, οι καθαρές ζημιές της Fiat, συρρικνώθηκαν στα 84 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο έναντι 413 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν την υποχώρησή των ζημιών στα 120 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της Fiat μειώθηκαν στα 9,8 δισ. δολ από 11,9 δισ. δολ κατά το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2002.

Ο 55χρόνος CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Giuseppe Morchio, ας σημειωθεί ότι επένδυσε 10 δισ. ευρώ στην εταιρία προκειμένου να την ”σώσει” από την κατάρρευσή της. Την ίδια στιγμή πούλησε αρκετές μονάδες της, προχωρώντας παράλληλα και σε απολύσεις εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v