Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Στα υψηλότερα επίπεδα των 2,5 τελευταίων ετών εκτινάχθηκε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο, ωθούμενη από τις προσδοκίες 25.000 επιχειρηματιών για αύξηση των εξαγωγών τους. Στο 2,1% παρέμεινε τον ίδιο μήνα ο πληθωρισμός σύμφωνα με προκαταρτικές εκτιμήσεις.

Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η επιχειρηματική εμπιστοσύνη
Στο ζενίθ των 2,5 τελευταίων ετών εκτινάχθηκε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο, καθώς η πλειονότητα των επιχειρηματιών εμφανίστηκε ιδιαιτέρως αισιόδοξη για την πορεία των εξαγωγών της αλλά και για την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Αναλυτικά, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη, όπως τουλάχιστον υπολογίζεται μετά από έρευνα της ΕΕ σε 25.000 Ευρωπαίους επιχειρηματίες, διαμορφώθηκε στις -8 μονάδες τον Οκτώβριο από -9 μονάδες τον Σεπτέμβριο, σηματοδοτώντας έτσι τον τρίτο συνεχή μήνα αύξησής της. Τα στοιχεία ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Την ίδια στιγμή η καταναλωτική εμπιστοσύνη παρέμεινε αμετάβλητη στις -17 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα των 8 τελευταίων μηνών, όσο δηλαδή προέβλεπαν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παρέμεινε στο 2,1% τον Οκτώβριο, υψηλότερα όμως από το 2% που προέβλεπαν οι αναλυτές και που έχει θέσει σαν στόχο η ΕΚΤ.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Ευρωζώνης παρέμεινε αμετάβλητος τον Σεπτέμβριο σε μηνιαία βάση ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 1,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v