Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη δικαιοσύνη ανώτατο στέλεχος της UBS

Στην δικαιοσύνη παραπέμπεται ο επικεφαλής του τμήματος wealth management της UBS, Raoul Weil, επιφέροντας ένα ακόμα ισχυρότατο πλήγμα στην ελβετική τράπεζα.

Στη δικαιοσύνη ανώτατο στέλεχος της UBS
Το ισχυρότερο πλήγμα, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τις παράκτιες τραπεζικές δραστηριότητές της για πλούσιους αμερικανούς πελάτες της, δέχθηκε χθες η UBS, καθώς στην δικαιοσύνη παραπέμπεται ο επικεφαλής του τμήματος global wealth management, Raoul Weil.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των “Financial Times”, το ομοσπονδιακό ορκωτό δικαστήριο κατηγορεί τον κ. Weil ότι «έδωσε εντολή στους Ελβετούς τραπεζίτες να αυξήσουν τις διασυνοριακές δραστηριότητες, παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως αυτό θα οδηγούσε τους τραπεζίτες στο να παραβούν την αμερικανική νομοθεσία».

Ανέφερε παράλληλα ότι και άλλα ανώτερα στελέχη της UBS εμπλέκονται ως «συν-συνομότες». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «τα στελέχη αυτά κατείχαν θέσεις στα υψηλότερα επίπεδα της διοίκησης της ελβετικής τράπεζας, περιλαμβανομένων θέσεων στις επιτροπές που επιβλέπουν νομικά, φορολογικά και ρυθμιστικά ζητήματα που σχετίζονται με τις διασυνοριακές δραστηριότητες στις ΗΠΑ».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ, η UBS δήλωνε ότι ο κ. Weil αποφάσισε να απέχει από τα καθήκοντά του, εν αναμονή της επίλυσης του ζητήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v