Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IEA: Νέα υποβάθμιση για ζήτηση πετρελαίου

Στην τρίτη διαδοχική υποβάθμιση της πρόβλεψής της για την κατανάλωση πετρελαίου το 2009 προχώρησε η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA), λόγω της ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία.

IEA: Νέα υποβάθμιση για ζήτηση πετρελαίου
Στην τρίτη διαδοχική υποβάθμιση της πρόβλεψή της για την κατανάλωση πετρελαίου το 2009 προχώρησε η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA), λόγω της ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία.

Η IEA μείωσε κατά 0,8% την πρόβλεψή της (ή 670.000 βαρέλια) για την ημερήσια κατανάλωση το 2009, την οποία τοποθετεί πλέον στα 86,5 εκατ. βαρέλια, λόγω της αδύναμης ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Παράλληλα, υποστήριξε στην ανακοίνωσή της, ότι έλαβε υπόψη -για τη νέα υποβάθμιση- και την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία ο διεθνής οργανισμός αναθεώρησε πτωτικά τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια οικονομία.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση η υποβάθμιση «οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δραστικά χειρότερη πορεία της παγκόσμιας οικονομίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, λόγω της πιστωτικής κρίσης. Αναδυόμενες και ανεπτυγμένες οικονομίες βιώνουν τις συνέπειες».

Για το 2008 ο διεθνής οργανισμός αναμένει ότι η ημερήσια κατανάλωση θα φθάσει στα 86,2 εκατ. βαρέλια, δηλαδή κατά 330.000 βαρέλια λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψή της. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την όγδοη υποβάθμιση που πραγματοποιεί η IEA για τη φετινή παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v