Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του "παγκόσμιου" Dow

Τη διαπραγμάτευσή του ξεκίνησε από χθες, Τρίτη, 11/11, ο νέος δείκτης Dow Global, ο οποίος αποτελεί την πρώτη προσθήκη στους δείκτες Dow Jones Averages εδώ και 75 χρόνια.

Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του παγκόσμιου Dow
Τη διαπραγμάτευσή του ξεκίνησε από χθέες, Τρίτη, 11/11, ο νέος δείκτης Dow Global, ο οποίος αποτελεί την πρώτη προσθήκη στους δείκτες Dow Jones Averages εδώ και 75 χρόνια.
 
Ο δείκτης Global Dow συντίθεται από την ημερήσια διακύμανση τιμών των 150 κορυφαίων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, τόσο από τις ανεπτυγμένες όσο και από τις αναδυόμενες αγορές, ενώ δεν επιλέγονται μόνο με βάση τα τρέχοντα μεγέθη και τις αποτιμήσεις τους, αλλά και με βάση τις προοπτικές τους.

Οι μετοχές του Global Dow επιλέγονται από τους αρχισυντάκτες της "The Wall Street Journal", ενώ η στάθμιση των μετοχών στο δείκτη είναι ίση.

Στον παγκόσμιο Dow συμμετέχουν οι 30 μετοχές του Dow Jones Industrial Average, αλλά και κορυφαίες επιχειρήσεις από την Ευρώπη (Credit Suisse, BNP, Deutsche Bank,Telefonica), την Ιαπωνία, την Κίνα, την Ινδία, τη Βραζιλία, το Μεξικό, τη Ρωσία, τη Νότιο Κορέα και την Ταϊβάν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v