Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Κινδυνεύει το deal με τους Άραβες

Με ψήφο κατά της αύξησης κεφαλαίου ύψους 7 δισ. στερλινών που σχεδιάζει η Barclays απειλούν ορισμένοι από τους μεγαλύτερους μετόχους της, εάν δεν βελτιώσει τους όρους της συμφωνίας με 'Αραβες επενδυτές.

Barclays: Κινδυνεύει το deal με τους Άραβες
Με ψήφο κατά της αύξησης κεφαλαίου ύψους 7 δισ. στερλινών που σχεδιάζει η Barclays απειλούν ορισμένοι από τους μεγαλύτερους μετόχους της, εάν δεν βελτιώσει τους όρους της συμφωνίας με τους επενδυτές της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times".

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, σε αυτούς που εκφράζουν τη διαφωνία τους περιλαμβάνονται η Legal & General Investment Management, η οποία κατέχει άνω του 5% της τράπεζας, και η Aviva Investors στη Βρετανία, που κατέχει ποσοστό 1%.

Οι μεγαλομέτοχοι αυτοί, σύμφωνα με τους "F.T.", πιέζουν την Barclays να θέσει καλύτερους όρους για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές της τράπεζας, ειδάλλως θα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που έχει προγραμματιστεί για τις 24 Νοεμβρίου, με θέμα την έγκριση της συμφωνίας, στο πλαίσιο της οποίας σχεδόν το ένα τρίτο της τράπεζας θα περάσει στα χέρια Αράβων επενδυτών.

Η Barclays από την πλευρά της, προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο της «ανταρσίας», φέρεται πρόθυμη να εξετάσει το ενδεχόμενο τροποποιήσεων στους όρους της συμφωνίας.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα η Barclays ανακοίνωσε τους όρους της αύξησης κεφαλαίου ύψους 7 δισ. στερλινών, από την οποία αποκλείονταν οι υφιστάμενοι μέτοχοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v