Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Σε χαμηλό μηνός το ρούβλι

Στο χαμηλότερο επίπεδο 31 ημερών έναντι "καλαθιού" νομισμάτων υποχωρεί το ρωσικό νόμισμα μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, ενώ ανακοινώθηκε νέα διακοπεί διαπραγμάτευση για τον δείκτη Micex.

Ρωσία: Σε χαμηλό μηνός το ρούβλι
Στο χαμηλότερο επίπεδο 31 ημερών έναντι "καλαθιού" νομισμάτων υποχωρεί το ρωσικό νόμισμα, έπειτα από δηλώσεις του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, ότι θα υπάρξει άρση της στήριξης του ρουβλίου.

"Δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να επιτρέψουμε μεγαλύτερη ευλυγισία στη συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος", υποστήριξε ο πρόεδρος της Bank Rossi, κ. Sergey Ignatiev.

Το ρωσικό νόμισμα υποχωρεί 1% έναντι "καλαθιού" νομισμάτων, ενώ έναντι του δολαρίου που κινείται 1,3% χαμηλότερα, με την ισοτιμία του με το ευρώ να φτάνει στα 34,8290 ρούβλια ανά ευρώ, έναντι 34,4886 που ήταν χθες.

Σημειώνεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2005 η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας έχει φροντίσει να κρατήσει τις διακυμάνσεις του τοπικού νομίσματος έναντι του εν λόγω καλαθιού νομισμάτων, με σύνθεση 55% σε δολάρια και 45% σε ευρώ.

Παράλληλα, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσε μία ακόμη διακοπή διαπραγμάτευσης για τον δείκτη Micex, διάρκειας μίας ώρας (ξεκίνησε στις 11 ώρα Ρωσίας), μετά την υποχώρησή του κατά 6,5% αλλά και τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκαν αρκετές εισηγμένες εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v