Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

American Express: "Μετατροπή" σε εμπορική τράπεζα

Την έγκριση της Fed για τη μετατροπή της σε εμπορική τράπεζα έλαβε η American Express και ως εκ τούτου θα έχει, πλέον, τη δυνατότητα πρόσβασης στις δανειακές "γραμμές" της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

American Express: Μετατροπή σε εμπορική τράπεζα
Την έγκριση της Fed για τη μετατροπή της σε εμπορική τράπεζα έλαβε η American Express και ως εκ τούτου θα έχει, πλέον, τη δυνατότητα πρόσβασης στις δανειακές «γραμμές» της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση της Fed σημειώνεται ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ η θετική απάντηση για την American Express ελήφθη με δεδομένες «τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στις αγορές».

Οι εταιρίες έκδοσης πιστωτικών καρτών απέτυχαν να καλύψουν την αποπληρωμή δανείων τους, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν το «πάγωμα» της αγοράς ομολόγων, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη μείωση της ρευστότητάς τους. Παράλληλα, η αδυναμία αποπληρωμής πιστωτικών καρτών από τους Αμερικανούς καθίσταται όλο και πιο έντονη.

Βάσει στοιχείων της Fed, η αξία των πάγιων ενεργητικών της American Express φτάνει στα 127 δισ. δολάρια, ενώ ήδη διαθέτει δύο τραπεζικές μονάδες, την American Express Centurion Bank, η οποία παρέχει δάνεια σε επιχειρήσεις και λειτουργεί υπό την «επίβλεψη» της FDIC, και την American Express Bank. Κάθε μία εξ αυτών έχει πάγια αξίας 25 δισ. δολαρίων, ενώ διαχειρίζεται αποταμιεύσεις ύψους 7,2 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v