Ευρωζώνη: Πλεόνασμα στο ισοζύγιο συναλλαγών

Αύξηση 1,5 δισ. ευρώ κατέγραψε τον Αύγουστο το πλεόνασμα του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης, καθώς ευνοήθηκε σημαντικά από την πολύ καλή πορεία του τομέα των αγαθών και υπηρεσιών. Τα στοιχεία ωστόσο ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ευρωζώνη: Πλεόνασμα στο ισοζύγιο συναλλαγών
Στα 2,8 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε τον Αύγουστο το πλεόνασμα του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης από 1,3 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούλιο.

Ας σημειωθεί ότι τα στοιχεία του Ιουλίου αναθεωρήθηκαν από τα 1,2 δισ. ευρώ στα 1,3 δισ. που είχαν αρχικώς ανακοινωθεί. Αναλυτές προέβλεπαν την ενίσχυση του πλεονάσματος στα 5 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά, παρατηρήθηκε πλεόνασμα τόσο στον τομέα των αγαθών (10,2 δισ. ευρώ) όσο και σε αυτόν των υπηρεσιών (1,2 δισ. ευρώ), το οποίο κατόρθωσε να αντισταθμίσει το έλλειμμα από τα εισοδήματα (2,8 δισ. ευρώ) και από τις τρέχουσες μεταβιβάσεις (current transfers ύψους 5,7 δισ. ευρώ).

Σε δωδεκάμηνη βάση το πλεόνασμα της Ευρωζώνης άγγιξε τα 36,1 δισ. ευρώ από 48,3 δισ. ευρώ πέρυσι. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο 0,5% του ΑΕΠ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v