Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: "Έτοιμη" για μείωση 70.000 θέσεων

Έως και 70.000 θέσεις εργασίας μπορεί να "χαθούν" μέχρι τα τέλη του 2008 στη Wall Street, καθώς οι τράπεζες προσπαθούν να ισορροπήσουν τους ισολογισμούς τους για το 2009, σύμφωνα με τους "FT".

Wall Street: Έτοιμη για μείωση 70.000 θέσεων
Έως και 70.000 θέσεις εργασίας μπορεί να «χαθούν» μέχρι τα τέλη του 2008 στη Wall Street, καθώς οι τράπεζες προσπαθούν να ισορροπήσουν τους ισολογισμούς τους για το 2009, σύμφωνα με τους «Financial Times».

Όπως επισημαίνει το άρθρο των «FT», οι τράπεζες της Wall Street έχουν ως πρωταρχικό στόχο τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα η μείωση θέσεων εργασίας να βρίσκεται στην «κορυφή της λίστας». Σε περίπτωση που η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί, οι συνολικές, παγκοσμίως, απώλειες θέσεων εργασίας στον χρηματοοικονομικό κλάδο θα φτάσουν στις 220.000.

Οι μειώσεις θέσεων αναμένεται ότι θα επικεντρωθούν στις θυγατρικές επενδυτικής τραπεζικής και trading, ενώ σύμφωνα με την αναλύτρια της Oppenheimer, κ. Meredith Whitney, «το δ΄ τρίμηνο θα είναι εξαιρετικά αποδιοργανωτικό. Αρκετοί από τους "παίκτες" των κεφαλαιαγορών θα προχωρήσουν σε μείωση του εργατικού δυναμικού τους από 25% έως και 30%».

Σύμφωνα, δε, με πρόσφατη έρευνα της Fed, μόνο στη Ν. Υόρκη αναμένεται ότι θα «χαθούν» 55.000 έως 78.000 θέσεις εργασίας από τον χρηματοοικονομικό κλάδο εντός των επόμενων ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v