Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: "Πακέτο" στήριξης της οικονομίας $586 δισ.

Τη δημιουργία ειδικού προγράμματος "ισχυρής ενίσχυσης των υποδομών", ύψους 4.000 δισ. γουάν (586 δισ. δολ.) ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κίνας, επιχειρώντας να ανακόψει την αδύναμη πορεία της οικονομίας.

Κίνα: Πακέτο στήριξης της οικονομίας $586 δισ.
Τη δημιουργία ειδικού προγράμματος "ισχυρής ενίσχυσης των υποδομών", ύψους 4.000 δισ. γουάν (586 δισ. δολαρίων) ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κίνας, σε μία προσπάθεια να ανακόψει την αδύναμη πορεία της οικονομίας της χώρας.

Το εν λόγω "πακέτο στήριξης" θα έχει διάρκεια δύο ετών, ενώ στόχος του είναι η ενίσχυση των δαπανών σε υποδομές αλλά και για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Στην ανακοίνωση, πάντως, δεν διευκρινίζεται το ακριβές ποσό που θα δαπανηθεί για νέα projects, τα οποία δεν έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό της χώρας.

Υπογραμμίζεται, όμως, ότι οι επενδύσεις θα επικεντρωθούν στην παροχή βοήθειας για την οικιστική ανάπτυξη, στα συστήματα ύδρευσης και ηλεκτρισμού, στις μεταφορές, με επίκεντρο το σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ οι δαπάνες στο δ΄ τρίμηνο θα αυξηθούν κατά 120 δισ. γουάν (σε σύγκριση με τις αρχικές ανακοινώσεις).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v