Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Ζητείται κοινή γραμμή για την οικονομία

Για ευρεία συναίνεση των Ευρωπαίων υπουργών οικονομίας αναφορικά με το σχέδιο για την αναμόρφωση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος έκανε λόγο ο Χοακίν Αλμούνια λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου στις Βρυξέλλες.

ΕΕ: Ζητείται κοινή γραμμή για την οικονομία
Για ευρεία συναίνεση των Ευρωπαίων υπουργών οικονομίας αναφορικά με το σχέδιο για την αναμόρφωση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος έκανε λόγο ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, κ. Χοακίν Αλμούνια, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της ευρωπαϊκής συνόδου στις Βρυξέλλες.

"Υπάρχει ένα κοινό όραμα, μια ιδιαίτερα υψηλή συναίνεση για τις αρχές στις οποίες θα πρέπει να βασιστεί η αναμόρφωση του οικονομικού συστήματος καθώς και για τα πιο επείγοντα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τρέχουσα κρίση", δήλωσε ο κ. Αλμούνια.

"Θα πρέπει να καταστήσουμε τους παίκτες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος πιο υπεύθυνους, να αυξήσουμε τη διαφάνεια και να αποτρέψουμε τη λήψη αυξημένου ρίσκου", σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι "θα πρέπει να υπάρχουν καλύτερες ρυθμίσεις για όλους αυτούς που δραστηριοποιούνται στις χρηματοοικονομικές αγορές, να μην αφήσουμε καμιά χρηματοοικονομική δραστηριότητα χωρίς ρύθμιση".

Η έκτακτη διάσκεψη των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομίας -που ξεκινά σε λίγο και στόχο έχει να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή γραμμή όσον αφορά στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα- πραγματοποιείται εν όψει της συνόλου των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου στην Ουάσινγκτον, στις 15 Νοεμβρίου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v