Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΑ: Ζημίες 49 εκατ. στερλινών στο εξάμηνο

Καθαρές ζημίες 49 εκατ. στερλινών ανακοίνωσε η British Airways για το εξάμηνο, έναντι κερδών 492 εκατ. στερλινών που είχε ανακοινώσει κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, κυρίως λόγω της αύξησης στο κόστος των καυσίμων.

ΒΑ: Ζημίες 49 εκατ. στερλινών στο εξάμηνο
Καθαρές ζημίες ύψους 49 εκατ. στερλινών ανακοίνωσε η British Airways για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι κερδών ύψους 492 εκατ. στερλινών που είχε ανακοινώσει κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, κυρίως λόγω της αύξησης στο κόστος των καυσίμων.

Ο κύκλος εργασιών της αεροπορικής εταιρίας ενισχύθηκε κατά 6% στα 4,75 δισ. στερλίνες, ωστόσο τα συνολικά της κόστη αυξήθηκαν κατά 18% στα 4,61 δισ. στερλίνες, περιλαμβανομένης της αύξησης κατά 52% του κόστους των καυσίμων.

Η British Airways προανήγγειλε μείωση του capacity κατά 1% το καλοκαίρι του 2009, ενώ έχει περικόψει 100 εκατ. στερλίνες από τα σχέδια κεφαλαιακών δαπανών της.

Για το σύνολο της χρήσης, η αεροπορική εταιρία αύξησε τις προβλέψεις της για τον τζίρο της στο 4% τουλάχιστον, έναντι 3% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, αυξάνοντας όμως παράλληλα και τις εκτιμήσεις της για τα κόστη εκτός καυσίμων στο 5%, από 3% προηγουμένως.

Η μετοχή της αεροπορικής κατέγραψε πτώση της τάξης του 22% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v