Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Παγκόσμια ύφεση το 2009

Το ΔΝΤ προχώρησε σε κάθετη υποβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξη για το 2009 και δήλωσε ότι η παγκόσμια οικονομία θα διολισθήσει σε ύφεση στο 2009.

ΔΝΤ: Παγκόσμια ύφεση το 2009
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε σε κάθετη υποβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξη για το 2009 και δήλωσε ότι η παγκόσμια οικονομία θα διολισθήσει σε ύφεση στο 2009.

Οι οικονομολόγοι του διεθνούς οργανισμού δήλωσαν ότι οι προοπτικές για την παγκόσμια ανάπτυξη έχουν αποδυναμωθεί σοβαρά τον τελευταία μήνα και η παγκόσμια παραγωγή θα διολισθήσει σε ύφεση το 2009.

Οι προηγμένες βιομηχανικές οικονομίες θα σημειώσουν αρνητική ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά τον β΄παγκόσμιο πόλεμο, αναφέρουν.

Ο «ορισμός» της ύφεσης για το ΔΝΤ σημαίνει παγκόσμια ανάπτυξη υπό του 3%. Στις αναθεωρημένες προβλέψεις του, ο παγκόσμιος οργανισμός προβλέπει αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής κατά 2,2% το 2009, από 3,7% το 2008. Στην προηγούμενη πρόβλεψη, αναμενόταν ανάπτυξη 3,05% τον επόμενο χρόνο.

Το ΔΝΤ ζητά παγκόσμια δράση για την υποστήριξη των χρηματοοικονομικών αγορών, καθώς και δημοσιονομικές και πιστωτικές κινήσεις ώστε να συγκρατηθεί η διολίσθηση.

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι οι χρηματοοικονομοικές αγορές αδυνατούν να αντιδράσουν όπως αναμενόταν, στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v