Endesa: Αύξηση 3,9% στα κέρδη εννεαμήνου

Αύξηση 3,9% κατέγραψαν τα κέρδη εννεαμήνου της μεγαλύτερης εταιρίας ηλεκτρισμού της Ισπανίας, Endesa, καθώς η σημαντική ανάπτυξη των μονάδων της στην Ιταλία κατόρθωσε να αντισταθμίσει τα προβλήματα που παρατηρούνται στη Λατινική Αμερική. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Endesa: Αύξηση 3,9% στα κέρδη εννεαμήνου
Αύξηση 3,9% κατέγραψαν τα κέρδη εννεαμήνου της μεγαλύτερης εταιρίας ηλεκτρισμού της Ισπανίας, Endesa, βρίσκοντας στήριγμα στη σημαντική ανάπτυξη των ευρωπαϊκών της μονάδων, η οποία κατόρθωσε να αντισταθμίσει τα προβλήματα που παρατηρούνται στις μονάδες της Λατινικής Αμερικής.

Αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 1,15 δισ. ευρώ από 1,1 δισ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα λειτουργικά κέρδη της Endesa αυξήθηκαν κατά 1,4% αγγίζοντας τα 2,3 δισ. ευρώ. Αναλυτές προέβλεπαν την αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 1,3% και των λειτουργικών κατά 3,2% αντίστοιχα.

Ας σημειωθεί ότι η ισπανική εταιρία δαπάνησε 6,4 δισ. ευρώ προκειμένου να μετουσιωθεί στη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρισμού της Νοτίου Αμερικής. Ωστόσο, φέτος, η επέκταση των δραστηριοτήτων της περιορίστηκε λόγω της ανατίμηση του ευρώ. Οι καλύτερες ωστόσο επιδόσεις σε επίπεδο μονάδων παρατηρήθηκαν στην Ιταλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v