Γαλλία: Στα ύψη οι καταναλωτικές δαπάνες

Τη μεγαλύτερη άνοδο των 4 τελευταίων ετών κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία, ωθούμενες από τις μεγάλες πωλήσεις αυτοκινήτων της Renault και της PSA Peugeot Citroen. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Γαλλία: Στα ύψη οι καταναλωτικές δαπάνες
Τη μεγαλύτερη άνοδο των 4 τελευταίων ετών κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία, ωθούμενες από τις μεγάλες πωλήσεις αυτοκινήτων της Renault και της PSA Peugeot Citroen.

Αναλυτικά οι καταναλωτικές δαπάνες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης ενισχύθηκαν κατά 3,4% τον Σεπτέμβριο έναντι της αναθεωρημένης πτώσης κατά 2,9% τον Αύγουστο. Τα στοιχεία ήταν πολύ καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προεξοφλούσαν την αύξηση των εν λόγω δαπανών κατά 1,5% αντίστοιχα.

Οι συγκεκριμένες δαπάνες θεωρούνται πολύ σημαντικές, καθώς τροφοδοτούν το 50% και πλέον της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας. Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Γαλλίας προβλέπει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας θα διαμορφωθούν στο 0,2% εφέτος, σημειώνοντας έτσι το μικρότερο ποσοστό από το 1993.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v