Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ-ΒοΕ:"Βέβαιη" μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες

Τη βεβαιότητα ότι τόσο η ΕΚΤ όσο και η Bank of England (BoE) θα προχωρήσουν σήμερα σε μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης εκφράζουν οι επενδυτές, υπό τη σκιά της πιστωτικής κρίσης και ύφεσης.

ΕΚΤ-ΒοΕ:Βέβαιη μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες
Τη βεβαιότητα ότι τόσο η ΕΚΤ όσο και η Bank of England (BoE) θα προχωρήσουν σήμερα σε μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης εκφράζουν οι επενδυτές, υπό τη σκιά της πιστωτικής κρίσης.

Το γεγονός ότι η οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται αντιμέτωπη με τους πλέον χαλαρούς ρυθμούς ανάπτυξης των τελευταίων 15 ετών, ενώ η πιστωτική κρίση έχει πιέσει την κατανάλωση και τις επιχειρηματικές επενδύσεις ουσιαστικά αναγκάζουν την ΕΚΤ να προχωρήσει σε "ριζοσπαστική" κίνηση, όπως τη χαρακτηρίζει ο κ. Ken Wattret, οικονομολόγος της BNP Paribas σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Το ίδιο ακριβώς δύσκολο έργο αντιμετωπίζει και η Τράπεζα της Αγγλίας, με όλα τα μακροοικονομικά στοιχεία της χώρας να βρίσκονται σε χαμηλό αρκετών ετών, και η μείωση των επιτοκίων θεωρείται απόλυτα απαραίτητη προκειμένου να στηριχτεί η ανάπτυξη και η κατανάλωση.

Σε περίπτωση που η ΕΚΤ και η BoE υπακούσουν στην ανάγκη των αγορών και προχωρήσουν σε μείωση κατά 50 μονάδες βάσης, τα επιτόκια της ευρωζώνης θα διαμορφωθούν στο 3,25%, ενώ αυτά της Βρετανίας στο 4%.

Σημειώνεται ότι η BoE ανακοινώνει την απόφασή της στις 14:00 ώρα Ελλάδος, ενώ η ΕΚΤ στις 14:.45 και η  προσοχή στρέφεται επίσης και στην επακόλουθη συνέντευξη του προέδρου της κ. Jean-Claude Trichet, που ξεκινά στις 15:30 ώρα Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v