Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

LG Electronics: Άνοδος πωλήσεων το Q3

Ανοδική πορεία στις πωλήσεις και στα λειτουργικά κέρδη της εμφάνισε η εταιρία LG Electronics στο γ΄ τρίμηνο, ενώ θετικές προβλέψεις διατυπώνει για την πορεία των πωλήσεών της στο δ΄ τρίμηνο.

LG Electronics: Άνοδος πωλήσεων το Q3
Ανοδική πορεία στις πωλήσεις και στα λειτουργικά κέρδη της, σε διεθνές επίπεδο αλλά και στη χώρα έδρας της μητρικής εταιρίας, ενφάνισε η LG Electronics, σύμφωνα με τη δημοσιοποίηση των ενοποιημένων οικονομικών αποτελεσμάτων του γ΄ τριμήνου, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2008, ενώ θετικές προβλέψεις διατυπώνει για την πορεία των πωλήσεών της στο δ΄ τρίμηνο.

Αξιοσημείωτη είναι η καταγραφή αύξησης κατά 40,8% στις πωλήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας της LG Electronics.

Πωλήσεις και κέρδος

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 21,2%, φθάνοντας τα 12,01 τρισεκατομμύρια KRW (11,3 δισεκατομμύρια δολ. ΗΠΑ) και τα λειτουργικά κέρδη κατά 58% φθάνοντας τα 571 δισεκατομμύρια KRW (537 εκατομμύρια δολ. ΗΠΑ), γεγονός που διαμόρφωσε το περιθώριο κέρδους στο 4,8%, υψηλότερο κατά 1,2% σε σχέση με πέρυσι.

Αναφορικά με τη μητρική εταιρία, σημειώθηκε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση. Οι πωλήσεις του γ΄ τριμήνου ενισχύθηκαν κατά 21%, αγγίζοντας τα 6,887 τρισεκατομμύρια KRW (6,479 δισεκατομμύρια δολ. ΗΠΑ) και τα λειτουργικά κέρδη έκλεισαν στα 338 δισεκατομμύρια KRW (318 εκατομμύρια δολ. ΗΠΑ), κατά 265% αυξημένα σε σύγκριση με τα περυσινά επίπεδα. Το περιθώριο κέρδους ήταν 4,9%, δηλαδή 3,3% υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο του περυσινού έτους.

Η επιχείρηση κατέγραψε συνολικά καθαρά κέρδη 25 δισεκατομμυρίων KRW (24 εκατομμύρια δολ. ΗΠΑ), 314 δισεκατομμύρια KRW λιγότερα σε σχέση με πέρυσι λόγω του κόστους μετάφρασης δανεισμού και υποχρεώσεων από ξένο νόμισμα καθώς και εξαιτίας της μείωσης των εσόδων της καθαρής θέσης κατά 125 δισ. KWR από έσοδα των θυγατρικών της στο εξωτερικό και επενδύσεις στην LG Display.

Επιχειρησιακές αποδόσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ανά τμήμα

Η Mobile Communications Company σημείωσε πωλήσεις 3.815 τρισεκατομμυρίων (3.589 δισεκατομμύρια δολ. ΗΠΑ), αυξημένων κατά 29,9% συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο του 2008.

Οι πωλήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας έφθασαν τα 3.514 τρισεκατομμύρια γουόν (KRW) (3.306 δισεκατομμύρια δολ. ΗΠΑ), ενισχυμένες κατά 40,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι εξαγωγές των κινητών τηλεφώνων έφτασαν τα 23 εκατομμύρια συσκευές, 5% αυξημένες σε σχέση με πέρυσι αλλά 17% λιγότερες συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο, λόγω των χαμηλών πωλήσεων στην Ινδία και τις αναδυόμενες αγορές.

Παρ' όλα αυτά, το περιθώριο του λειτουργικού κέρδους όσον αφορά στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας παρέμεινε διψήφιο (11,5%) χάρη στις πολύ υψηλές πωλήσεις συσκευών όπως το Secret (KF750) το Viewty (KU990) και άλλων τηλεφώνων εφοδιασμένων με QWERTY πληκτρολόγια στις ΗΠΑ.

Στο τέταρτο τρίμηνο οι εξαγωγές αναμένονται να φτάσουν τον ετήσιο στόχο των 100 εκατομμυρίων συσκευών και η κερδοφορία να παραμείνει διψήφια. Το κινητό Renoi με 8 mp κάμερα, η δεύτερη έκδοση του PRADA phone by LG αλλά και το νέο κινητό αφής Cookie αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Η Digital Appliance Company αύξησε τις πωλήσεις της κατά 15,4%, φθάνοντας τα 3.215 τρισεκατομμύρια γουόν (KRW) (3.024 δισεκατομμύρια δολ. ΗΠΑ) για το έτος χάρη στη σταθερή ζήτηση κλιματιστικών και πλυντηρίων στις αναδυόμενες αγορές, παρά την οικονομική ύφεση. Το περιθώριο λειτουργικού κέρδους έπεσε στο 4,2% από 5,4%, λόγω της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών.

Οι πωλήσεις της Digital Display Company ενισχύθηκαν κατά 21,5%, αγγίζοντας τα 3.852 τρισεκατομμύρια γουόν (KRW) (3.624 δισεκατομμύρια δολ. ΗΠΑ), χάρη κυρίως στην άνοδο των πωλήσεων των επίπεδων τηλεοράσεων: οι LCD αυξήθηκαν κατά 55% και οι plasma κατά 10% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Οι πωλήσεις PDP μειώθηκαν κατά 7%. Ακολουθώντας την κερδοφορία του πρώτου τριμήνου, το λειτουργικό κέρδος στο τρίτο τρίμηνο παρέμεινε υψηλό φθάνοντας τα 16 δισεκατομμύρια γουόν (KRW) (15 εκατομμύρια δολ. ΗΠΑ).

Οι πωλήσεις της Digital Media Company αυξήθηκαν κατά 6,6% στο έτος φθάνοντας τα 1.104 τρισεκατομμύρια γουόν (KRW) (1.039 δισεκατομμύρια δολ. ΗΠΑ) χάρη στη σταθερή ζήτηση σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες. Tα λειτουργικά κέρδη και το περιθώριο κέρδους αυξήθηκαν σε 37 δισεκατομμύρια γουόν (KRW) (35 εκατομμύρια δολ. ΗΠΑ) και 3,3% κυρίως από τα έσοδα συσκευών αυτοκινήτου.

Σημείωση: Τα συνολικά έσοδα σε κορεατικά γουόν (KRW) μετατρέπονται σε δολάρια ΗΠΑ κατά μέσο όρο ανά τρίμηνο. Η αντιστοιχία γουόν - δολαρίου ήταν 1.063 KRW ανά δολ. ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο του 2008, 1.016 KRW ανά δολ. ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του 2008 και 928 ΚRW ανά δολ. ΗΠΑ, το τρίτο τρίμηνο του 2007.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v