Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρώπη: €40 δισ. αρωγή στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Η Ε.Ε. υποστηρίζει το αίτημα των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών να τους αποδοθούν χαμηλότοκα δάνεια για να αντεπεξέλθουν στην κρίση.

Ευρώπη: €40 δισ. αρωγή στις αυτοκινητοβιομηχανίες
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε υποστήριξη στο αίτημα των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών να τους αποδοθούν χαμηλότοκα δάνεια για να αντεπεξέλθουν στην κρίση.
 
Ο επίτροπος Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Gunter Verheugen, δήλωσε ότι εγκρίνει το αίτημα της απονομής των 40 δισ. ευρώ στον ευρωπαϊκό κλάδο.

Τα εν λόγω κεφάλαια θα αποδοθούν στις βιομηχανίες με στόχο αυτές να καλύψουν τα σκληρά νέα κριτήρια της Ε.Ε. για τις εκπομπές καυσαερίων, αλλά πάντως είναι σαφές ότι απηχούν την απόφαση της Ουάσιγκτον να συγκεντρώσει ανάλογο «πακέτο» για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η ευρωπαϊκή ένωση European Automobile Manufacturers Association (ACEA), ζητεί την ίδρυσης γραμμής φθηνής πιστωτικής διευκόλυνσης από τις αρχές Οκτωβρίου, λίγες ημέρες αφότου η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε απονομή πακέτου 25 δισ. δολ. σε χαμηλότοκα δάνεια προς τους αμερικανικούς κολοσσούς General Motors, Ford και Chrysler.

Ο κ. Verheugen τάχθηκε ευνοϊκά υπέρ της πρότασης των ευρωπαίων βιομηχάνων και δήλωσε ότι «οι πιστωτικές επιδοτήσεις θα πρέπει να διατεθούν μέσω της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας.»

Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα αποφασίσουν για το τελικό μέγεθος των πιστώσεων, δήλωσε ο κ. Verheugen στους δημοσιογράφους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v