Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motorola: Αναβολή αποεπένδυσης βραχίονα συσκευών

Η Motorola ανακοίνωσε κέρδη γ΄ τριμήνου που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις, έχοντας προχωρήσει σε απολύσεις 9.000 εργαζομένων τα δύο τελευταία χρόνια.

Motorola: Αναβολή αποεπένδυσης βραχίονα συσκευών
Η Motorola, η τρίτη μεγαλύτερη επιχείρηση κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, ανακοίνωσε κέρδη γ΄ τριμήνου που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις, έχοντας προχωρήσει σε απολύσεις 9.000 εργαζομένων τα δύο τελευταία χρόνια, για να αντισταθμίσει τη διολίσθηση πωλήσεων.

Η εταιρία ανακοίνωσε την αναβολή του σχεδίου αποεπένδυσης του βραχίονα συσκευών έως το γ΄ τρίμηνο 2009, εξαιτίας της κρίσης.

Η Motorola τον Μάρτιο είχε ανακοινώσει την απόφαση για αποεπένδυση, προκειμένου να επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις αποκωδικοποιητών, ραδιοφώνων και εξοπλισμού ασύρματων δικτύων.

Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 5 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 2 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές. Οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων μειώθηκαν κατά 32% στις 25,4 εκατομμύρια συσκευές.

Τα έσοδα του ομίλου μειώθηκαν 31% στα 3,1 δισ. δολάρια και οι λειτουργικές ζημίες διευρύνθηκαν στα 840 εκατ. δολάρια από 248 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v