Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ:31 δισ. δολ.σε μικρές τράπεζες,125 σε μεγάλες

Εννέα μεγάλες τράπεζες θα λάβουν 125 δισ. δολ. αυτή την εβδομάδα και 10 μικρότερες περιφερειακές τράπεζες πάνω από 31 δισ. καθώς αρχίζουν να διανέμονται τα κεφάλαια του «πακέτου» των 700 δισ. δολ.

ΗΠΑ:31 δισ. δολ.σε μικρές τράπεζες,125 σε μεγάλες
Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα διανείμει 125 δισ. δολάρια σε εννέα μεγάλες τράπεζες αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης που εγκρίθηκε στο Κογκρέσο στις αρχές του μήνα.

Παράλληλα πάνω από 10 μικρότερες περιφερειακές τράπεζες ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν πάνω από 31 δισ. δολάρια από τα ομοσπονδιακά ταμεία, στο πλαίσιο του ιδίου διάσωσης.

Οι συμφωνίες με τις εννέα μεγάλες τράπεζες υπογράφθηκαν την Κυριακή και η Ουάσιγκτον θα προχωρήσει στις αγορές των μετοχών των εν λόγω οίκων μέσα στην εβδομάδα. Πρόκειται για τα πρώτα κεφάλαια που θα διανεμηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης 700 δισ. δολαρίων που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Μεταξύ των μικρών περιφερειακών τραπεζών που ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα των 31 δισ. δολ., περιλαμβάνονται οι δύο μεγαλύτεροι οίκοι του Οχάιο, KeyCorp και Huntington Bancshares, που θα λάβουν 3,9 δισ. δολ. συνολικά, η Capital One Financial, η Valley National Bancorp, η First Horizon National, η Regions Financial και η SunTrust, που θα λάβουν συνολικά 11,7 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v