Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Peugeot, Renault: "Βούλιαξαν" λόγω προβλέψεων

Βυθίστηκαν, σήμερα Παρασκευή, οι μετοχές των δύο μεγαλύτερων κατασκευαστών αυτοκινήτων στη Γαλλία μετά την αρνητική για την εφετινή χρήση, αναθεώρηση των προβλέψεών τους.

Peugeot, Renault: Βούλιαξαν λόγω προβλέψεων
Βυθίστηκαν, σήμερα Παρασκευή, οι μετοχές των δύο μεγαλύτερων κατασκευαστών αυτοκινήτων στη Γαλλία, μετά την αρνητική αναθεώρηση των προβλέψεών τους για την εφετινή χρήση.

Οι μετοχές των δύο εταιρειών δεχόντουσαν έντονες πιέσεις από το πρωί, με την Peugeot να υποχωρεί 11% και την Renault σχεδόν 14%.

Αναλυτικά η Peugeot ανέφερε μείωση των πωλήσεων κατά 5,2% στα 13.3 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον κλάδο των αυτοκινήτων, η πτώση ήταν εντονότερη φτάνοντας το 7.1% (12,18 δισ. ευρώ) καθώς η ζήτηση αυτοκινήτων στην Ευρώπη έχει σχεδόν καταρρεύσει.

Παρόμοια είναι και η οικονομική θέση της ανταγωνίστριας εταιρίας Renault. Μειωμένα τα έσοδα γ’ τριμήνου κατά 2,2% και απογοητευτικές πωλήσεις, μόλις 2.49 εκ. οχήματα έναντι προβλέψεων για 5 εκατ. οχημάτων. Με στόχο να περιορίσει τα αποθέματά της, η Renault αποφάσισε να μειώσει κατά 25% την παραγωγή της στο δ΄τρίμηνο.

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά την αγορά αυτοκινήτου στην Γαλλία, αν και εντονότερες είναι οι συνέπειες στην αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v