Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Πάγωσε" επενδυτικά κεφάλαια η Axa Asia Pacific

Η Axa Asia Pacific και άλλοι κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι της Αυστραλίας προχώρησαν σε "πάγωμα" επενδυτικών κεφαλαίων για να συγκρατήσουν την έξοδο από τα ταμεία τους.

Πάγωσε επενδυτικά κεφάλαια η Axa Asia Pacific
Τρεις τουλάχιστον από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους της Αυστραλίας, μεταξύ των οποίων και η Axa Asia Pacific, αποφάσισαν να "παγώσουν" δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια επενδυτών, προκειμένου να συγκρατήσουν την έξοδο που έχει προκαλέσει η κυβερνητική εγγύηση καταθέσεων. 

Πιο συγκεκριμένα, την ανακοίνωση έκαναν η Everest Babcock & Brown, η Perpetual και η Axa Asia Pacific, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εγγύηση των καταθέσεων ορισμένων χρηματοοικονομικών οίκων, αλλά απέκλεισε άλλες, μεταξύ των οποίων τις επενδυτικές εταιρίες, ωθώντας τους επενδυτές να σηκώνουν τα κεφάλαιά τους και να τα τοποθετήσουν στις τράπεζες.

Οι Αρχές της αυστραλέζικης αγοράς ανακοίνωσαν ότι έχουν μπλοκαριστεί κεφάλαια 55 δισ. δολ. Αυστραλίας (3,66 δισ. δολ. ΗΠΑ), μεταξύ των οποίων 2 δισ. στην Perpetual, 2,1 στην Axa Ασίας Ειρηνικού και 180 εκατ. στην Everest Babcock & Brown.

Επιπλέον 1,4 δισ. δολ. έχουν παγώσει στην Pacific Australian Unity και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα funds.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v