Αυτόνομα στο χρηματιστήριο μονάδα της Motorola

Τα σχέδιά της για το διαχωρισμό από το ενεργητικό της μονάδας ημιαγωγών, ανακοίνωσε η αμερικανική Motorola, προκειμένου να επικεντρωθεί στις κύριες δραστηριότητές της, που αφορούν στην κατασκευή κινητών τηλεφώνων.

Αυτόνομα στο χρηματιστήριο μονάδα της Motorola
Την πρόθεσή της για τη δημιουργία μιας νέας εταιρίας με αυτόνομη εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σχεδιάζει η Motorola, διαχωρίζοντας από το ενεργητικό της τις δραστηριότητες ημιαγωγών.

Ειδικότερα, η εταιρία μελετά τη δημόσια εγγραφή της μονάδας κατασκευής ημιαγωγών, ενώ οι εναπομείνασες μετοχές θα διανεμηθούν στους μετόχους.

Τον προηγούμενο μήνα, η Motorola ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Christofer Galvin, συμφώνησε να αποχωρήσει εν μέσω διαφωνιών με το διοικητικό συμβούλιο αναφορικά με την πορεία της Motorola και τη συρρίκνωση του μεριδίου της στην αγορά κινητών τηλεφώνων.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι πωλήσεις στη μονάδα ημιαγωγών υποχώρησαν κατά 11% στα 1,1 δισ. δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ οι παραγγελίες σημείωσαν πτώση 23%.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της η Motorola αναφέρει ότι αποφάσισε να διαχωρίσει από το ενεργητικό της την μονάδα ημιαγωγών, ύστερα από προσεκτική μελέτη των δραστηριοτήτων επί τέσσερις μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v