Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιπλέον "ενέσεις" ρευστότητας ζητά η Ιαπωνία

Επιπλέον «ενέσεις» κεφαλαίων στο τραπεζικό σύστημα ζητά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, εκτιμώντας πως η πτώση των μετοχών δείχνει ότι οι αγορές θεωρούν πως το σχέδιο διάσωσης της Ουάσινγκτον δεν είναι αρκετά μεγάλο.

Επιπλέον ενέσεις ρευστότητας ζητά η Ιαπωνία
Επιπλέον «ενέσεις» κεφαλαίων στο τραπεζικό σύστημα ζητά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Taro Aso, εκτιμώντας πως η πτώση στις τιμές των μετοχών δείχνουν ότι οι χρηματιστηριακές αγορές θεωρούν πως το σχέδιο διάσωσης της Ουάσινγκτον δεν είναι αρκετά μεγάλο ώστε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις αγορές.

Σε δηλώσεις του τις οποίες μετέδωσε το Reuters, ο ιάπωνας πρωθυπουργός τόνιζε ότι «οι αγορές ξεπουλάνε μετοχές γιατί οι επενδυτές εξακολουθούν να θεωρούν πως τα μέτρα που έλαβαν οι αμερικανικές αρχές δεν είναι επαρκή».

Ο ίδιος, σύμφωνα με το Bloomberg, δήλωσε ότι τα «μαθήματα» από την ιαπωνική οικονομική κρίση πριν από 10 χρόνια δείχνουν ότι είναι σημαντικό οι αρμόδιες αρχές να κινούνται με ταχύτητα όσον αφορά την παροχή ρευστότητας στον χρηματοοικονομικό κλάδο, διαφορετικά το τελικό κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Ο Aso φέρεται να δήλωσε επίσης ότι η ιαπωνική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να στηρίξει το σχέδιο διάσωσης των ΗΠΑ, ωστόσο δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο παροχής στήριξης εάν υποβάλλονταν σχετικό αίτημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v