Παραιτείται ο πρόεδρος της Credit Lyonnais

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατόν από τη θέση του προέδρου της Credit Lyonnais ανακοίνωσε ο Jean Peyrelevade, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του στις κατηγορίες για απάτη, όσον αφορά στην εξαγορά της Executive Life από τη γαλλική τράπεζα.

Παραιτείται ο πρόεδρος της Credit Lyonnais
Τα σχέδιά του για άμεση παραίτηση από την προεδρία της Credit Lyonnais ανακοίνωσε ο J. Peyrelevade, έτσι ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό του στις κατηγορίες για απάτη αναφορικά με την εξαγορά της Executive Life.

Ο Peyrelevade, ο οποίος ανέλαβε την Credit Lyonnais το 1993 (όταν ακόμη ήταν σε κρατικό έλεγχο) και παρέμεινε και μετά την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας το 1999, ανακοίνωσε ακόμη ότι θα αποχωρήσει και από το διοικητικό συμβούλιο της Credit Agricole.

Πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι σχεδίαζε να αποχωρήσει μόλις επιλυόταν το ζήτημα με την Executive Life. Ωστόσο, χθες, δήλωσε ότι ”αναγκάστηκε” να παραιτηθεί, ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν οι αμερικανικές αρχές ιδιαίτερα εναντίον του.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Peyrelevade αναφέρει χαρακτηριστικά ότι υπήρξε μια νέα εξέλιξη στην υπόθεση. ”Οι αμερικανικές διωκτικές αρχές φαίνεται ότι θέλουν να διαχωρίσουν την περίπτωσή μου από αυτή της τράπεζας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v