Εγκωμιαστικό δημοσίευμα WSJ για Παπαδήμο

Μπορεί η ΕΚΤ τον επόμενο μήνα να αλλάξει πρόεδρο, ωστόσο το πρόσωπο εκείνο που ασκεί ενδεχομένως την μεγαλύτερη επιρροή στη μελλοντική της πορεία, είναι ο έχων στενούς δεσμούς με τις ΗΠΑ αντιπρόεδρός της, Λουκάς Παπαδήμος, αναφέρει εγκωμιαστικό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Εγκωμιαστικό δημοσίευμα WSJ για Παπαδήμο
”Μπορεί η ΕΚΤ τον επόμενο μήνα να αλλάξει πρόεδρο, ωστόσο το πρόσωπο εκείνο που ασκεί ενδεχομένως την μεγαλύτερη επιρροή στη μελλοντική της πορεία, είναι ο έχων στενούς δεσμούς με τις ΗΠΑ αντιπρόεδρός της, Λουκάς Παπαδήμος, αναφέρει εγκωμιαστικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, με τίτλο ”ECB’s No2 Emerges as Key Force”.

Σε ό,τι αφορά στους δεσμούς του με τις ΗΠΑ, τονίζονται ιδιαιτέρως οι σπουδές του κ. Παπαδήμου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αλλά και ο γάμος του με Αμερικανίδα.

Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά της Wall Street Journal στην ικανότητα του κ. Παπαδήμου να καταστήσει πιο ”ανοικτή” την ΕΚΤ, πιο σαφή στο μέτωπο της ”επικοινωνιακής της πολιτικής” με τις αγορές και πιο ευέλικτη στις αξιώσεις για ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ο κ. Παπαδήμος είναι το πρόσωπο εκείνο που γνωρίζει τα πάντα για την ΕΚΤ, αναφέρουν συνάδελφοί του όπως υποστηρίζει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Έλληνας αξιωματούχος ήταν εκείνος που κατέστησε σαφές ότι αν χρειαστεί θα πρέπει να αλλάξει ο στόχος που έχει τεθεί για τον πληθωρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v