Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύνοδος G20, ΔΝΤ και World Bank το Σάββατο

Με το βλέμμα στραμμένο στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του G20 το Σάββατο στην Ουάσιγκτον θα είναι οι επενδυτές, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει νέα στήριξη των αγορών.

Σύνοδος G20, ΔΝΤ και World Bank το Σάββατο
Με το βλέμμα στραμμένο στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του G20, το Σάββατο στην Ουάσιγκτον, θα είναι οι επενδυτές, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει νέα στήριξη των αγορών.

Με πρόκληση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, κ. Henry Paulson, οι ομόλογοι του G7 αλλά και των ισχυρότερων αναδυόμενων οικονομιών θα συναντηθούν προς εξέταση της κρίσης και υπό την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει απόφαση για κοινά μέτρα αντιμετώπισής της. Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν και οι κεντρικοί τραπεζίτες του G20.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του κ. Paulson, "η έκτακτη σύνοδος προσφέρει στους υπουργούς Οικονομικών τη δυνατότητα να συζητήσουν πώς μπορούν να συνεργαστούν ώστε να υπάρξει υποχώρηση των επιπτώσεων της πιστωτικής κρίσης σε οικονομίες και αγορές".

Σημειώνεται ότι η παραπάνω συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που λαμβάνει, επίσης, χώρα το Σάββατο στην Ουάσιγκτον.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή (10/10) σύνοδο του G7, το ενδιαφέρον στρέφεται περισσότερο απ' όλους στον Βρετανό πρωθυπουργό, κ. Gordon Brown, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα προτείνει το "βρετανικό μοντέλο διάσωσης των τραπεζών" να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερη κλίμακα και πιθανώς και σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v