Γκολ... και στα κέρδη από την Manchester United!

Εκτός από... γκολ στον Παναθηναϊκό, η Manchester United ξέρει να βάζει και αλλού ”γκολ”, ανακοινώνοντας τα ετήσια αποτελέσματά της, τα οποία αυξήθηκαν 22% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω μιας ιδιαίτερα ευνοϊκής συμφωνίας με τη Nike.

Γκολ... και στα κέρδη από την Manchester United!
Κατά 22% αυξήθηκαν τα κέρδη του πιο κερδοφόρου αθλητικού σωματείου παγκοσμίως, της Manchester United στη διάρκεια της οικονομικής χρήσης που έληξε τον περασμένο Ιούλιο, αποδεικνύοντας την ικανότητά της να... σκοράρει ακόμη και όταν απέναντί της δεν έχει... τον ΠΑΟ!

Ειδικότερα, τα προ φόρων κέρδη της περιόδου αυξήθηκαν 22% στα 39,3 εκατ. στερλίνες, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 18% στα 173 εκατ. στερλίνες.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν αποτελούν έκπληξη για το αγγλικό ποδοσφαιρικό σωματείο, παρά την πρόσφατη αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της Peter Kenyon προς άλλα μέρη (βλ. Chelsey) αλλά και τις φήμες για πιθανή εξαγορά της ομάδας, που έχει εκτινάξει την τιμή της μετοχής της στις τελευταίες ημέρες.

Ο Σερ Roy Gardner, πρόεδρος της Manchester United, σχολίασε ότι η επιτυχία της ομάδας και στον οικονομικό κλάδο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτή των υπολοίπων ομάδων, που ”λυγίζουν” υπό το βάρος υπέρογκων χρεών αλλά και της υπερβολικής εξάρτησής τους από τα έσοδα των media.

Η Manchester United, η οποία αυτή τη στιγμή φιγουράρει στην τρίτη θέση της αγγλικής Premier League, επωφελήθηκε από τον όγδοο τίτλο της στα τελευταία 11 χρόνια, την κατάκτηση του Worthington Cup, καθώς και την πορεία της ομάδας μέχρι και τα ημιτελικά του Champions League.

Παράλληλα, το αγγλικό σωματείο δεν είχε κάτι να προσθέσει στην ανακοίνωσή του, αναφορικά με τις φήμες για εξαγορά που έχουν ”οργιάσει” το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, πολλές από αυτές έχουν ενταθεί, καθώς οι Ιρλανδοί μεγαλομέτοχοι της ομάδας, John Paul McMaus και John Magnier, αύξησαν τα μερίδια συμμετοχής τους, βοηθώντας έτσι την μετοχή της Manchester United να σημειώσει άνοδο από το χαμηλό των 85 πένων τον περασμένο Νοέμβριο, στις 200 πένες μόλις την προηγούμενη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v