Συμμαχία της mmO2 με ευρωπαίους ανταγωνιστές

Συμμαχία με τους ευρωπαίους ανταγωνιστές της σκοπεύει να σχηματίσει η βρετανική εταιρία κινητής τηλεφωνίας mmO2, αγοράζοντας εξοπλισμό και παρέχοντας υπηρεσίες μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών τους δικτύων, προκειμένου να μετριάσει τον ανταγωνισμό από τη Vodafone Plc.

Συμμαχία της mmO2 με ευρωπαίους ανταγωνιστές
Συμμαχία με τις υπόλοιπες εταιρίες του ευρωπαϊκού κλάδου πρόκειται να σχηματίσει η βρετανική mmO2, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από την Vodafone Plc.

Ο διευθύνων σύμβουλος της mmO2, Peter Erskine, τόνισε προς τους δημοσιογράφους ότι πρόκειται για μια συμφωνία αγοράς προϊόντων και κοινής λειτουργίας.

Ο κ. Erskine αρνήθηκε να αποκαλύψει τους νέους συνεταίρους της mmO2, αν και στη συμφωνία δεν πρόκειται να συμμετάσχουν οι Telecom Italia Mobile, Telefonica Moviles ή η T-Mobile της Deutsche Telekom, καθώς τον περασμένο Απρίλιο ενώθηκαν προκειμένου να παρέχουν κοινές υπηρεσίες.

Η Vodafone Plc., με πάνω από 123 εκατ. πελάτες σε 30 χώρες, χρησιμοποιεί το μέγεθός της προκειμένου να διαπραγματεύεται ευνοϊκότερους όρους με τις κατασκευάστριες εταιρίες κινητών, όπως η Nokia και η Ericsson.

Αποτέλεσμα τούτου είναι οι μικρότερες εταιρίες να ενώνονται προκειμένου να συναγωνιστούν την κορυφαία του κλάδου, καθώς τα αυξημένα χρέη τους, τις έχουν οδηγήσει να περιορίσουν τις δραστηριότητες επέκτασης.

Χαρακτηριστικό είναι πως η mmO2, η οποία έχει 19 εκατ. συνδρομητές, δεν έχει παρουσία στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία ή τις Σκανδιναβικές χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v