FT: Νέες αποκαλύψεις κατά Πρόντι για Eurostat

Στο ενδεχόμενο παραίτησης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ρομάνο Πρόντι, αναφέρεται δημοσίευμα των ”Financial Times”, ύστερα από τα νέα στοιχεία που ανέκυψαν σχετικά με το σκάνδαλο στη Eurostat.

FT: Νέες αποκαλύψεις κατά Πρόντι για Eurostat
Εντονες πιέσεις για την παραίτησή του αναμένεται να αντιμετωπίσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ρομάνο Πρόντι, ύστερα από τα νέα στοιχεία που ανέκυψαν σχετικά με το σκάνδαλο στην Eurostat, σύμφωνα με δημοσίευμα των ”Financial Times”.

Ειδικότερα, οι ”FT” επισημαίνουν ότι ο κ. Πρόντι θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις ”φωνές” που ζητούν την παραίτησή του, ύστερα από νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι παρατυπίες συνεχίστηκαν για καιρό ύστερα από την ανάληψη των καθηκόντων του, το 2000.

Τα εν λόγω στοιχεία αποκαλύφθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης και κάνουν λόγο για σειρά πλαστών συμβολαίων και μυστικών funds, που παρέμειναν χωρίς έλεγχο από την επιτροπή για χρόνια.

Στο σχόλιο των ”Financial Times” επισημαίνεται ότι ο κ. Πρόντι θα αντιμετωπίσει την έντονη αντίδραση μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πολλά εκ των οποίων θεωρούν ότι ο ίδιος και η ομάδα του δεν κατόρθωσαν να ελέγξουν την κατάσταση αρκετά νωρίς.

Τη μήνη ωστόσο της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας αναμένεται να συγκεντρώσει και ο επίτροπος για θέματα νομισματικής πολιτικής, κ. Πέδρο Σόλμπες, σύμφωνα με το ειδησιογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Ολλανδού, Michiel Van Hulten, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος, ύστερα από τη γνωστοποίηση των νέων στοιχείων, τόνισε στους δημοσιογράφους ότι ”εάν ο κ. Σόλμπες ήλπιζε πως αυτά τα στοιχεία δεν τον ενοχοποιούν, έχει κάνει μεγάλο λάθος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v