Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Enel: Εγκαινιάζει αιολικό πάρκο 250 MW στο Κάνσας

Η Enel, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Enel North America Inc., εγκαινίασε αιολικό πάρκο 250 MW στο Κάνσας, το μεγαλύτερο που έχει κατασκευαστεί από τον όμιλο στον κόσμο, αλλά και το μεγαλύτερο έως τώρα στο Κάνσας.

Enel: Εγκαινιάζει αιολικό πάρκο 250 MW στο Κάνσας
Η Enel, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Enel North America Inc., εγκαινίασε αιολικό πάρκο 250 MW στο Κάνσας, το μεγαλύτερο που έχει κατασκευαστεί από τον όμιλο σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και το μεγαλύτερο που έχει κατασκευαστεί έως τώρα στο Κάνσας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Enel κ. Fulvio Conti δήλωσε σχετικά: «Σήμερα, κάνουμε ένα σπουδαίο βήμα μπροστά όσον αφορά τα επιχειρηματικά μας σχέδια για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το πλάνο ανάπτυξης περιλαμβάνει 7,4 δισ. ευρώ, τα οποία θα επενδυθούν από σήμερα έως το 2012 για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων μας στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί πλέον σε ένα νεοϊδρυθέν τμήμα».

Το αιολικό πάρκο στο “Smoky Hills” μπορεί να παρέχει αρκετή ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες 85.000 νοικοκυριών της Αμερικής. Οι νέες μονάδες αιολικής ενέργειας, θα αποτρέπουν την έκλυση 750.000 τόνων εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα ανά έτος, αλλά και την αποφυγή κατανάλωσης περισσότερων από 175.000 τόνων πετρελαίου το χρόνο.

Το έργο στο Smoky Hills του Kansas ανήκει στην Enel και αναπτύσσεται από την TradeWind Energy LLC. Το αιολικό πάρκο βρίσκεται στις κομητείες Ellsworth και Lincoln, 30 χλμ. δυτικά της Salinas. Το πάρκο αξιοποιεί 56 ανεμογεννήτριες Vestas 1,8 MW και 99 ανεμογεννήτριες GE 1,5 MW. Κάθε ανεμογεννήτρια έχει ύψος 80 μέτρα και η διάμετρος του συστήματος περιστροφής είναι επίσης περίπου 80 μέτρα.

Η εταιρεία GE Financial Services είναι επίσης στρατηγικός επενδυτής στο έργο αυτό.

Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια διανέμεται σε 5 τοπικές εταιρείες κοινής ωφελείας: στη Sunflower Electric Power Corporation, τη Midwest Energy Inc., την Kansas City Board of Public Utilities, τη The City of Independence και τη The City of Springfield, στο Missouri.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v