Το τελικό O.K. για την ΕΚΤ έλαβε ο Ζ.Κ. Τρισέ

Οριστικά διάδοχος του Β. Ντουίζενμπεργκ ορίστηκε ο Γάλλος Ζ.Κ. Τρισέ, αφού και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε τη σχετική ”συγκατάθεση” με 315 ψήφους ”υπέρ” και 83 ”κατά”. Ο νέος επικεφαλής της ΕΚΤ αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου.

Το τελικό O.K. για την ΕΚΤ έλαβε ο  Ζ.Κ. Τρισέ
Στη θέση του Βιμ Ντουίζενμπεργκ, ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα κάθεται τελικά ο Γάλλος Ζ.Κ. Τρισέ από τον Νοέμβριο, μετά την υπερψήφιση της υποψηφιότητάς του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα, Τρίτη.

Οπως προέκυψε από την καταμέτρηση των ψήφων, 315 ψήφισαν υπέρ, 83 κατά, ενώ σημειώθηκαν 75 απουσίες, οι οποίες λειτούργησαν σε όφελος της υποψηφιότητας Τρισέ, αφού ήταν και η μοναδική.

Η εξέλιξη ήταν η τελευταία που όριζαν οι κανονισμοί, μετά την εισηγητική πρόταση της Κομισιόν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ώστε να διορισθεί στην θέση του κεντρικού τραπεζίτη ο διοικητής της Bank of France.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές του καλοκαιριού η εκλογή Τρισέ είχε θεωρηθεί αμφισβητούμενη, αφού ο τραπεζίτης κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε απάτη, με την ανάμιξη και της Credit Lyonnais. Το αποτέλεσμα της δίκης ήταν αθωωτικό γι’ αυτόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v